Personeelstekort De Lijn weggewerkt in Antwerpen

Na de kerstvakantie zullen opnieuw trams rijden op lijn 24 in Antwerpen, van Silsburg naar de Melkmarkt. Enkele maanden geleden werd een deel van de trams op die lijn geschrapt omdat er te weinig personeel was.

Concurrentie van de haven
 

Het tekort aan trambestuurders was op een bepaald moment zó groot, dat er begin september beslist is om een deel van de trams op lijn 24 te schrappen. "De Lijn heeft het in de provincie Antwerpen altijd wat moeilijker om geschikt personeel te vinden", vertelt Tom Van de Vreken van De Lijn. "Er is heel wat concurrentie van de haven, waar mensen met dezelfde profielen aan de slag gaan."

316 nieuwe chauffeurs
 

De Lijn deed heel wat inspanningen om geschikt personeel te vinden, samen met verschillende partners, waaronder stad Antwerpen en VDAB. Met succes, want de voorbije maanden gingen in onze provincie 204 nieuwe buschauffeurs en 112 nieuwe trambestuurders aan de slag. Zo is het personeelsbestand compleet.
 

Plannetje route tram 24

Meest gelezen