Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Prins Harry en verloofde Meghan Markle zeggen "ja" op zaterdag 19 mei

De Britse prins Harry (33) en zijn verloofde Meghan Markle (36) trouwen op zaterdag 19 mei in Londen. Dat heeft Kensington Palace bekendgemaakt. Vorige maand maakte het Britse hof ook al de trouwlocatie bekend: de St. George Chapel in Windsor Castle. Markle zal zich voor het huwelijk bekeren tot de anglicaanse kerk en ruilt haar Amerikaanse nationaliteit in voor de Britse.

Over de trouwdatum vloeide best wat inkt in zowel de Britse als de Amerikaanse pers. Journalisten willen immers hun planning maken en vooral tijdig hotelkamers boeken. Want dat er massaal véél binnen- en buitenlandse pers zal zijn, daar moet u niet aan twijfelen. Maar de datum is nu eindelijk geprikt: zaterdag 19 mei 2018 in Windsor Castle.  

De Queen zal alvast blij zijn met die datum, want dat geeft haar de tijd om rustig naar de Royal Windsor Horse Show te gaan, een van haar favoriete events dat telkens in de eerste helft van de maand mei valt. In 2018 van 9 tot 13 mei. Tegen Harry's trouwdatum zal ook het derde kind van prins William en Kate Middleton al geboren zijn en zal de hertogin van Cambridge hopelijk voldoende hersteld zijn. Het broertje of zusje van prins George en prinses Charlotte wordt in april verwacht.

Miss Markle schuift ook mee aan de feestdis

Deze week raakte ook bevestigd dat Meghan aanwezig zal zijn voor de kerstfestiviteiten op het koninklijke landgoed Sandringham. Dat is vrij opmerkelijk -zelfs historisch- te noemen, want de Queen laat naar aloude traditie enkel gehuwde koppels toe aan de feestdis. En kleinzoon Harry en Meghan zijn "nog maar" verloofd. Zo moest Kate ook járen wachten.

De Queen hield recent nog een receptie voor haar personeel in Londen. Tot ieders grote verrassing was Meghan aanwezig. Het Britse hof wil haar blijkbaar grondig laten kennismaken met álle medewerkers, want het zijn zij immers die zullen helpen het huwelijk te organiseren.

Meest gelezen