Proces Abdeslam wordt uitgesteld en maandag kennen we nieuwe datum

Het proces rond de schietpartij in de Driesstraat in Vorst wordt uitgesteld. Dat heeft de voorzitter van de Brusselse rechtbank van eerste aanleg nu ook officieel meegedeeld. Op de zitting maandag zal een nieuwe datum worden vastgelegd.

Normaal gezien moest het proces rond de schietpartij in de Driesstraat in Vorst maandag starten. Salah Abdeslam zou zich samen met zijn handlanger Sofien Ayari moeten verantwoorden voor het schieten op politieagenten.

Maar tot eergisteren had Abdeslam geen advocaat. Uiteindelijk besliste strafpleiter Sven Mary om hem opnieuw te verdedigen. Maar hij vroeg uitstel, om zich in te lezen in het dossier. Alle partijen gingen daar nu mee akkoord, en dus wordt het proces maandag zeker uitgesteld. Op de zitting zal ook een nieuwe datum worden vastgelegd. Abdeslam zélf zal ook niet worden overgebracht naar het justitiepaleis vanuit de gevangenis in Frankrijk.

De schietpartij in Vorst gebeurde op 15 maart 2016. Politieagenten waren binnengevallen in een woning, waarvan ze dachten dat die leegstond. De aanslagen in Parijs waren enkele maanden daarvoor gebeurd, en Salah Abdeslam was op dat moment de meest gezochte terreurverdachte van Europa. Toen de agenten de woning binnenkwamen, werden ze meteen beschoten. Vier agenten raakten gewond. Ze konden één terrorist doodschieten. Twee anderen konden ontkomen. Later bleek het om Salah Abdeslam en Sofien Ayari te gaan.

Meest gelezen