Relschopper Brussel geeft zichzelf aan na online "most wanted"-lijst 

Na de lancering van de "most wanted"-lijst met negen verdachten van de Brusselse rellen, heeft één van de relschoppers zichzelf aangegeven. De 20-jarige man deed dat na het opsporingsbericht van de politie. Hij werd na zijn verhoor vrijgelaten en zal begin februari voor de rechter moeten verschijnen. 

De man zou meegedaan hebben aan de rellen op 25 november in de Louisalaan. Toen mondde een betoging tegen de slavernij in Libië uit in rellen in hartje Brussel. Het was al de derde keer in enkele weken tijd. Verschillende relschoppers konden al opgepakt worden, maar de politie verspreidde gisteren een opsporingsbericht met negen verdachten. 

En met succes. Een 20-jarige man heeft zichzelf aangegeven. Hij werd gisteren verhoord en bekende de feiten. Hij was niet bekend bij het gerecht. Hij zal zich via snelrecht moeten verantwoorden op 2 februari. Hij zal zich moeten verantwoorden voor gewapende weerspannigheid in bende, opzettelijke vernielingen en slagen en verwondingen aan een agent en verboden wapenbezit. 

Wie de foto's en beschrijvingen wil bekijken, kan terecht op de website van de federale politie, via deze link. Indien u iemand herkent, wordt gevraagd om contact op te nemen met de speurders.

Meest gelezen