Steekpartijen Maastricht: "Dader en slachtoffers komen uit Syrië"

In Maastricht zijn twee mensen bij twee steekpartijen om het leven gekomen. Buurtbewoners vertellen dat de twee uit Syrië komen. Het gaat om een man en een vrouw. Ook de vermoedelijke dader is volgens diverse mensen uit de buurt een Syriër. 

Volgens meerdere inwoners ging de dader eerst met een mes in de hand naar een moskee in de buurt. Daar zou hij onlangs ook al geweld hebben gepleegd: hij zou een bezoeker in zijn been hebben gestoken. Over het incident is niets officieel naar buiten gebracht. 

Aan de Botsaartstraat, niet ver van de Marokkaanse moskee, viel de eerste dode. De politie heeft er een witte tent neergezet en doet onderzoek. Vervolgens zou aan de Joseph Postmesstraat de vrouw zijn neergestoken, met fatale gevolgen. Op straat ontstond later een grimmige sfeer. Een cameraman werd belaagd.

De politie heeft een man aangehouden voor "mogelijke betrokkenheid" bij de steekpartijen en bevestigt dat een man en een vrouw zijn doodgestoken. Drie anderen raakten gewond.

Over de identiteit van de dader en slachtoffers is niets bekendgemaakt. Waar de verdachte is aangehouden, is niet bekend. De politie laat weten dat er geen aanleiding is om van een terroristische daad uit te gaan.

 

Rutte: "Er is heel veel leed in Maastricht"

De steekpartij in Maastricht  "is vreselijk nieuws. We moeten vaststellen dat er heel veel leed is in Maastricht", zei de Nederlandse premier Mark Rutte na afloop van een EU-top in Brussel. "Ik wil mijn medeleven betuigen met de families van de slachtoffers." De premier zei te hebben gesproken met de plaatselijke politie, de burgemeester van Maastricht Annemarie Penn-te Strake en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof.

Meest gelezen