Verdachte dodelijke steekpartij in Brugge die enkelband had is spoorloos

Eén van de verdachten van de dodelijke steekpartij op de Markt in Brugge is tijdens zijn elektronisch toezicht spoorloos verdwenen. In mei 2014 werd een man van 19 doodgestoken na een schermutseling.

Op 30 mei 2014 kreeg een man van 19 het aan de stok met twee andere jonge mannen in het centrum van Brugge. Het slachtoffer werd door 6 messteken getroffen. Hij overleed.

Een dag later gaf één van de verdachten, een Leuvenaar, zichzelf aan bij de politie. Hij werd aangehouden op verdenking van doodslag. Zelf zegt hij dat niet hij, maar de andere verdachte de fatale messteken toediende. Maar die man is voortvluchtig.

In de loop van het onderzoek werd de Leuvense verdachte al vier keer onder voorwaarden vrijgelaten. Maar telkens werd hij weer aangehouden omdat hij zijn voorwaarden schond. De kamer van inbeschuldigingstelling besliste uiteindelijk dat de man met een enkelband de gevangenis mocht verlaten. Maar de man is nu al twee weken en een half spoorloos.

De raadkamer besliste vandaag om zijn elektronisch toezicht terug in te trekken. De raadkamer besliste ook dat de man zich voor de feiten moet verantwoorden voor de correctionele rechtbank, samen met de medeverdachte die nog steeds voortvluchtig is.

De dienst die instaat voor de opvolging van verdachten onder elektronisch toezicht, de Justitiehuizen, laat weten dat de man onmiddellijk geseind werd, nadat werd vastgesteld dat er iets mis was met de enkelband.

Meest gelezen