Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Vier Palestijnen doodgeschoten bij protesten tegen Jeruzalembesluit Trump

Tienduizenden Palestijnen kwamen vandaag op straat, na het vrijdaggebed. Ze zijn het niet eens met het Amerikaanse besluit om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël.  Bij geweld werden vier Palestijnen doodgeschoten door Israëlische soldaten. Er zijn ook meer dan 80 gewonden, onder wie een aantal zwaargewonden.

Net als vorige week kwamen de Palestijnen massaal op straat aan de grenzen tussen de Palestijnse gebieden en Israël, zowel op de Westelijke Jordaanoever als in de Gazastrook. Israëlische soldaten werden daarbij bekogeld met stenen, waarop die reageerden met traangas.

Volgens de Palestijnse autoriteiten werden 2 Palestijnen in het hoofd geschoten. Een van de slachtoffers is een negenentwintigjarige man die eerder al twee benen verloor bij protesten. Twee anderen overleden later in het ziekenhuis aan hun verwondingen.

Sinds de aankondiging van de Amerikaanse president Trump op 6 december om Jeruzalem te erkennen als hoofdstad van Israël, is het al de hele tijd onrustig aan de grenzen tussen Israël en Palestina. In het totaal zijn daarbij nu al 8 slachtoffers gevallen. 

Meest gelezen