Annemans voorzitter van Europese extreemrechtse partij

Europees Parlementslid Gerolf Annemans (Vlaams Belang) is zonet verkozen tot voorzitter van de Europese partij "Europa van Naties en Vrijheid" (ENV). Hij moet de partij klaarstomen voor de Europese verkiezingen in 2019.

Europarlementsleden uit verschillende landen maar met eenzelfde ideologische strekking zitten gewoonlijk samen in eenzelfde fractie in het Europees Parlement. Zo is er de EVP waarin CD&V in het Europees Parlement in dezelfde fractie zit als het Duitse CDU van Angela Merkel.

Vlaams Belang zit in het Europees parlement in de ENV-fractie: "Europa van Naties en Vrijheid". Ze hebben er het gezelschap van onder meer de Franse Front National en het Italiaanse Lega Nord.

Eurpees Parlementslid Gerolf Annemans is op het partijcongres van ENV in Praag verkozen tot partijvoorzitter van ENV. Volgens Annemans staat z'n Europese partij voor grote uitdagingen. Na de Brexit zijn volgens Vlaams Belang heel wat hervormingen versneld doorgevoerd door "Europese federalisten."

"Na het verdwijnen van de Europese politieke partij van Farage ontstaat een grote opportuniteit voor ons. Die moet goed en terdege georganiseerd worden", laat Annemans weten in een persbericht.

Meest gelezen