Crowdfundactie voor slachtoffer rellen Muntplein brengt meer dan 5.000 euro op

Een inzamelingsactie voor een vrouw van wie de auto tijdens de rellen op het Muntplein vernield werd, heeft meer dan 5.000 euro opgebracht. Het geld werd vanmorgen door de initiatiefnemer aan de zoon van de vrouw overhandigd.

Tijdens de rellen van afgelopen maand in Brussel werd de auto van de vrouw op het Muntplein zwaar beschadigd. Op de vraag van een krantenjournalist waarom ze niet doorgereden was, antwoordde de vrouw dat ze toch niet zomaar mensen kon omverrijden, ook al vernielden die haar wagen.

Dat verhaal zette Khalil Rais uit Sint-Niklaas ertoe aan een crowdfundactie voor de vrouw op te zetten om het verlies van haar auto te vergoeden. Die actie bracht 5.345 euro op. Het geld werd vanochtend door de initiatiefnemer aan de zoon van de vrouw overhandigd.

Rais had gehoopt 10.000 euro bijeen te kunnen brengen, maar is toch tevreden met het resultaat. "Het heeft zeker de moeite geloond, enerzijds om de materiële schade die de vrouw geleden heeft enigszins te herstellen, anderzijds om de stem te horen van de grote meerderheid die absoluut het beste voorheeft met de maatschappij waarin ze dagelijks wakker wordt."  

 

Meest gelezen