Eerste holebihuwelijk in Australië

In Australië zijn voor de eerste keer twee mensen van hetzelfde geslacht getrouwd. De 31-jarige Lauren Price en de 29-jarige Amy Laker gaven elkaar het ja-woord, een week nadat de wet over het holebihuwelijk in voege is getreden. 

De wet trad op 7 december in werking. Verschillende steden in Australië boden 24 uur later uitzonderlijk de mogelijkheid geboden om een huwelijksaanvraag in te dienen bij de burgerlijke stand.     

Price en Laker stapten in Sydney in het huwelijksbootje. En in Melbourne trouwden enkele uren later Amy en Elise McDonald. Twee mannen, de 53-jarige Cas Willow en de 56-jarige Heather Richards, geven elkaar komende maandag het ja-woord.     

Australië is het 25e land dat het holebihuwelijk toelaat. De gebeurtenis kreeg heel wat aandacht in het land. In ons land is het homohuwelijk al mogelijk sinds 2003. België was daarmee het tweede land, na Nederland, om de wetgeving in te voeren.

Meest gelezen