Foto's van menselijke resten ontdekt op gsm van grafdelver

Een van de verdachten van de zware voetbalrellen in Brugge vorige maand had foto's van stoffelijke resten op zijn gsm staan. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De man was grafdelver en moest lijken opgraven van graven die worden opgeruimd.  De burgemeester van Brugge, Renaat Landuyt (SP.A), gaat de zaak grondig onderzoeken. De verdachte is al ontslagen vanwege zijn betrokkenheid bij de voetbalrellen.

De foto’s van menselijke resten werden toevallig gevonden. De man van 30 werd een maand geleden opgepakt omdat hij was herkend op camerabeelden na voetbalrellen in Brugge. De politie onderzocht de gsm van de man en vond zo de foto's van lijken. 

De man moet als grafdelver graven opruimen waarvan de grafconcessie verlopen is. Hij zou zo foto’s hebben kunnen trekken van de opgegraven menselijke resten. Hij riskeert voor grafschennis een jaar cel. Door zijn betrokkenheid bij het hooliganisme is hij al ontslagen.

Burgemeester Landuyt gaat collega's grafdelver ondervragen

De burgemeester van Brugge, Renaat Landuyt, start een onderzoek naar de feiten. "We vernemen iets waarvan we hopen dat het niet waar is, maar toch gaan we dit onderzoeken", verklaart Landuyt aan VRT NWS. "We gaan collega's ondervragen of ze weet hebben van dergelijke feiten".

Meest gelezen