FRED DUFOUR

Londen en Peking willen hun economische samenwerking nog uitbreiden

China en Groot-Brittannië gaan nog intensiever samenwerken als de brexit afgerond is. Londen en Peking willen onder meer de banden tussen de beurzen van Londen en Shanghai nog meer aanhalen. Dat heeft de Britse minister van Financiën, Philip Hammond,  aangekondigd na een bezoek aan de Chinese hoofdstad.

 Londen maakt volop plannen voor na de brexit in maart 2019. "De plannen na de brexit van Groot-Brittannië betekenen een nieuwe periode van opportuniteiten en van meer samenwerking met China op economisch vlak", aldus de Chinese vicepremier Ma Kai.     

Volgens de Britse minister van Financiën Hammond komt er een nog intensievere samenwerking tussen de beurzen van Londen en Shangai. Beide landen onderzoeken ook of ze hun obligatiemarkten met elkaar kunnen verbinden en willen een nieuw, bilateraal investingsfonds oprichten.

De Chinese viceminister van Financiën Shi Yaobin van zijn kant verklaarde dat "Chinese investeringen welkom zijn in Groot-Brittannië en Britse investeringen welkom zijn in China".

Meest gelezen