Minnie Driver, Matt Damon en Alyssa Milano.

Minnie Driver en Alyssa Milano pikken vergelijking van Matt Damon niet over seksueel wangedrag

In Hollywood blijft seksuele intimidatie een "hot topic". Actrices Minnie Driver en Alysso Milano zijn nu beginnen te tweeten over enkele uitspraken van collega Matt Damon die stelde dat er een zekere hiërachie bestaat als het over seksueel wangedrag gaat.  "Er is een verschil tussen iemand op de billen tikken en verkrachting of kindermisbruik", klinkt het bij Damon. "Het doet allemaal pijn", benadrukken de actrices. 

Matt Damon had een uitgebreid gesprek met de makers van "Popcorn with Peter Travers" op zender ABC, onder meer over zijn samenwerking met Harvey Weinstein, over komiek Louis C.K. en zijn drie dochters. Het interview wordt later uitgezonden, maar er zijn al fragmenten vrijgegeven. Lees het hier alvast in de uitgetikte versie.

De Amerikaanse acteur stelt in het interview dat we alle wangedrag niet op een en dezelfde hoop mogen gooien. "Er is een verschil tussen iemand op de billen tikken en verkrachting of kindermisbruik. Dergelijk gedrag moet zonder enige twijfel worden aangepakt, maar niet over dezelfde kam worden geschoren."  Damon benadrukt dat de huidige evolutie -waarin vrouwen zich gesterkt voelen om met hun verhaal naar buiten te komen- positief is en "absoluut noodzakelijk".

"De pijn is niet minder groot"

Actrices Minnie Driver, die met Damon in het met prijzen overladen "Good Will hunting" (1997) speelde en een tijdje zijn partner was, en Alyssa Milano, de initiatiefneemster achter de hashtag #metoo, zijn het daarmee niet eens. "Serieus?", tweette Driver. "Er zijn zoveel mannen die ik liefheb die niet het onderscheid maken tussen seksueel wangedrag, mishandeling en verkrachting als excuus of erger - ons probleem."

Driver haalde het voorbeeld van een exhibitionist aan. "Nee, er is geen hiërarchie als het over misbruik gaat. Je vertelt niet aan vrouwen dat als een of andere kerel zijn penis toont, dat hun pijn minder groot is dan bij een verkrachting."   

"Ik ben slachtoffer geweest van elk component in het seksueel misbruik-spectrum. Alles doet pijn", reageert Milano. Zij maakt de vergelijking met kanker. "Er zijn verschillende vormen. De ene kanker is beter behandelbaar dan de andere. Maar het blijft kanker."

Meest gelezen