Ed Sheeran stoot Adele na vier jaar van de troon in de MNM 1000

Volgens de MNM-luisteraar is Ed Sheeran de populairste artiest van het jaar. Hij stoot met zijn hit "Shape of you" na vier jaar zangeres Adele van de troon in de MNM 1000. Coldplay vervolledigt de top 3. Stan Van Samang is met "Een ster" de hoogste genoteerde Belg in de lijst.

"Shape of you" van Sheeran komt uit het niets op 1 in de MNM 1000, gevolgd door "Someone like you" van Adele die zowat vastgebeiteld stond op die positie. Coldpaly sluit de top 3 af met "Viva la vida".

De volledige top 10:

1.  Shape of you - Ed Sheeran
2.  Someone like you - Adele
3.  Viva la vida - Coldplay

4.  Bohemian rhapsody - Queen
5.  Kryptonite - 3 Doors Down
6.  Thinking out loud - Ed Sheeran
7.  Nothing else matters - Metallica
8.  Closer - The Chainsmokers feat. Halsey
9.  Een ster - Stan Van Samang
10.  In the end - Linkin Park
Alle nummers vindt u op de website van MNM.

Sheeran prijkt met elf nummers in de lijst, maar is niet de meest voorkomende artiest. Dat is Rihanna met 19 nummers. Zij klopt nipt Beyoncé met 18 nummers. "Een ster" van Stan Van Samang (foto onder) is de hoogst genoteerde Belgische productie. In de top 20 staan vier Belgische artiesten: naast Stan Van Samang is dat Gorki met "Mia" (13), Bazart met "Goud" (14), en Dimitri Vegas & Like Mike met "The hum" (19).    

PixbyKryZ

Wie valt er af en wie stijgt het meeste?

Vaste waarden: 297 nummers stonden altijd al in de lijst, sinds de eerste MNM 1000 in 2009. De absolute toppers zijn Metallica met "Nothing else matters", Coldplay met "Viva la Vida" en Queen met "Bohemian rhapsody". Zij behalen de beste gemiddelde scores.

De "afvallers": vijf platen zijn er dit jaar voor het eerst niet meer bij. "Relax, take it easy" van Mika, "Unfaithful" van Rihanna, "I don't feel like dancin'" van Scissor Sisters, "Jeanny" van Falco en "Year 3000" van Busted.

Gloednieuw
: 92 van de 101 nieuwkomers stonden nog nooit in de MNM 1000.

De sterkste zakker is "Drag me down" van One Direction: van 272 naar 910 (- 638 plaatsen). De sterkste stijger is "Stand by me" van Florence + The Machine. Dat nummer stijgt met 616 plaatsen van 824 naar 208.

Meest gelezen