AFP or licensors

Opschudding over het vermogen van sommige ministers in Frankrijk

In Frankrijk is er opschudding ontstaan over het vermogen van sommige ministers. Die moesten dat vandaag openbaar maken. Vooral de minister van Milieu Nicolas Hulot springt in het oog.

Als het gaat over politici en hun geld is er altijd snel ophef in Frankrijk. Nu helemaal, want president Emmanuel Macron heeft een reputatie als president van de rijken, omdat hij zo liberaal zou zijn. Maar naar nu blijkt, is het ook bijna letterlijk zo. In zijn ministersploeg zitten er zo'n 10 politici die miljonair zijn.

De minister van Werk Murielle Pénicaud is de rijkste, met een vermogen van 7,5 miljoen euro. Dat blijkt uit de opgave die de ministers zelf verplicht zijn te doen en die nu openbaar zijn gemaakt. De minst rijke minister is, toepasselijk, degene die de overheidsfinanciën moet beheren. Hij heeft een tweedehands Citroën en een braak stuk land, meldt hij zelf.

De meest opmerkelijke minister is die van Milieu, Nicolas Hulot. Hij is miljonair met 7,3 miljoen euro aan vermogen. En hij heeft een elektrische scooter, heeft hij opgegeven. Maar hij heeft ook auto's. Niet 1 of 2, neen, minister Hulot van Milieu heeft maar liefst 6 auto's, en ook nog een motor en een boot. Niet echt goed voor het milieu, zeggen de critici.

AFP or licensors

Meest gelezen