Archiefbeeld
Nicolas Lambert

Skistations in Oostkantons en Luxemburg open

De langlaufpistes van Signal de Botrange, Baraque Michel, Mont Rigi en Elzenborn zijn  opengegaan. Ook de skipistes van Ovifat zijn open, zo meldt het toerismebureau van de Oostkantons. In de provincie Luxemburg is het skistation van Baraque Fraiture open.

Met vijf geopende skistations in de Oostkantons wordt het aanbod uitgebreid tegenover gisteren. De glijomstandigheden blijven echter gemiddeld vanwege een compacte en natte sneeuw, luidt het in Signal de Botrange, waar 20 centimeter sneeuw ligt.

Op de Hoge Venen kunnen de langlaufers opteren voor wandelingen van 5 tot 20 kilometer. In Elzenborn kan gekozen worden voor 2 tot 14 kilometer.

Alpineskiën blijft beperkt tot Ovifat, waar enkel de groene en blauwe pistes geopend zijn, of Baraque Fraiture, waar twee pistes afgedaald kunnen worden, de kleine (350 meter) en de gemiddelde (750 meter)

Meest gelezen