Videospeler inladen...

Drie doden na aardbeving op het Indonesische eiland Java

Bij een hevige aardbeving zijn op het Indonesische eiland Java zeker drie mensen om het leven gekomen. Ook vielen er zeven gewonden. De aardbeving werd gevoeld in de hoofdstad Jakarta.

De aardbeving vond vannacht plaats in de buurt van de stad Tasikmalaya, ten oosten van Bandung op het eiland Java. Ze had een kracht van 6,5 op een diepte van 92 kilometer.

In Ciamis zijn twee oudere vrouwen omgekomen toen hun huis instortte. Op tal van anderre plaatsen in West- en Centraal-Java zijn huizen ingestorten en moesten ziekenhuizen geëvacueerd worden omdat ze beschadigd zijn. De schok werd ook gevoeld in de Indonesische hoofdstad Jakarta.

In de kustgebieden van West-Java werd tsunami-alarm afgekondigd, maar de mensen kunnen ondertussen opnieuw terugkeren. Wel was er even later een nieuwe aardschok van 5.7 ten zuiden van Java, maar die leidde niet tot een tsunami.

Java is een erg dicht bevolkt eiland. Zowat de helft van de bijna 260 miljoen Indonesiërs woont op Java. De Indonesische eilandengroep ligt op de beruchte "Ring of Fire" rond de Stille Oceaan, waar vulkanen en aardbevingen schering en inslag zijn. De voorbije weken was er alarm rond de uitgebarsten vulkaan Agung op Bali en in het noorden van het eiland Sumatra, ten noordwesten van Java, is de vulkaan Sinabung al een paar keer uitgebarsten op enkele weken tijd.

Meest gelezen