Veel volk in de winkelstraten, maar geen extra verkoop voor de modewinkels

Vandaag was er veel volk op de been in de winkelstraten in de grote Vlaamse steden. Veel mensen gingen nog op zoek naar een kerstcadeau. Maar voor de zelfstandige modewinkels leverde dat niet meteen een extra verkoop op. Dat blijkt uit een bevraging van zelfstandigenorganisatie Unizo.  

Isolde Delanghe van Unizo vermoedt dat veel mensen nog wachten tot het allerlaatste moment om hun feestkledij te kopen en dat ze hun aankopen ook spreiden. " Misschien moeten ze nog wat meer in de feeststemming komen om dat nieuwe jurkje te kopen", zegt ze.

70 procent minder verkoop door de sneeuw van de voorbije dagen

Unizo vroeg de modewinkels ook naar de impact van het sneeuwweer de afgelopen week. En blijkt dat de verkoop daardoor 70 procent lager lag dan normaal, in sommige gevallen zelfs tot 80 procent lager.

Mensen gaven dus gehoor aan het advies om niet buiten te komen wegens gevaarlijk gladde wegen.  De modewinkels hopen dit verlies weer goed te maken bij de volgende koopweekends.  

Meest gelezen