AP2009

Zeeleeuwen vallen zwemmers aan in San Francisco

In de baai van de Amerikaanse stad San Francisco hebben zeeleeuwen de voorbije dagen zwemmers aangevallen. Een deel van de baai is tijdelijk gesloten voor zwemmers. Dat melden Amerikaanse media.

Er waren de voorbije dagen drie aanvallen door zeeleeuwen. Volgens dierenkenners gebeurt dat zelden, maar in het verleden waren er sporadisch al andere gevallen.     

Een man liep eergisteren een zware blessure op aan zijn arm nadat hij gebeten was door een zeeleeuw. Gisteren sloeg een zeeleeuw toe bij een zwemmer die gebeten werd in zijn geslachtsorgaan. En vanmorgen liep een zwemmer een wonde op aan zijn dij na een beet van een zeeleeuw.

Het slachtoffer dat gisteren in zijn kruis gebeten werd, is lid van een zwemclub. De leden gaan elke ochtend zwemmen in de baai van San Francisco. "Ik kom hier al 50 jaar zwemmen en heb nog nooit zoiets meegemaakt", vertelt een lid van de zwemclub. "Veel zwemmers zijn nu wel zenuwachtig en dat kan ik begrijpen."     

Volgens biologen gaat het telkens om dezelfde zeeleeuw, mogelijk een agressief mannetje.

Meest gelezen