All rights: www.joostvh.be

Het Zesde Metaal kroont zich tot koning van de Belpop 100

"Ploegsteert" van Het Zesde Metaal is het favoriete Belpopnummer van de Radio 1-luisteraar. Het nummer staat op 1 in de Belpop 100 die vandaag werd uitgezonden. 

De Belpop 100 is de opvolger van de 100 op 1. Met de nieuwe lijst wil Radio 1 meer focussen op pop en rock en minder op kleinkunst. Het Zesde Metaal stond vorig jaar ook in de 100 op 1 op de eerste plaats met "Ploegsteert". Kommil Foo stoot in het nieuwe concept door van 14 naar 2 met "Ruimtevaarder". "Ne me quitte pas" van Jacques Brel daalt van 2 naar 3 en "Mia" van Gorki zakt ook een plaatsje van 3 naar 4. "Daydream" van Wallace Collection klimt van plaats 20 naar 5. 

Nummers die verdwenen uit de top 10 zijn "De zotte morgen" van Zjef Vanuytsel, "Eerste sneeuw" van Jan De Wilde, "Amsterdam" van Kris De Bruyne en "Tim" Van Wim De Craene. 

Top 10

1. Ploegsteert - Het Zesde Metaal
2. Ruimtevaarder - Kommil Foo
3. Ne me quitte pas - Jacques Brel
4. Mia - Gorki
5. Daydream - Wallace Collection
6. Twee meisjes - Raymond van het Groenewoud
7. Lena - Twee Belgen
8. Oh la la la - T.C. Matic
9. There will be no next time - The Kids
10. Suds and soda - Deus

Klik hier voor de volledige lijst.

In de lijst staan 47 Engelstalige nummers van Belgische makelij, 35 Nederlandstalige, 11 Franstalige en ook 3 instrumentale.

Het meest recente nummer in de Belpop 100 is "Habibi" van Tamino. "Ne me quitte pas" van Jacques Brel is het oudste nummer in de lijst. Deus haalt net de top 10 met "Suds and soda", maar staat wel met zes nummers in de lijst. Geen band doet beter. 

Meest gelezen