Videospeler inladen...

"Doodrijder Saar heeft opnieuw vluchtmisdrijf gepleegd na een ongeval"

"We dachten eerst, dat kan niet waar zijn", vertellen de ouders van het meisje Saar dat twee jaar geleden in Gits op haar fiets werd doodgereden. Ze reageerden met ongeloof op het nieuws dat de dronken chauffeur die hun dochter doodreed en vluchtmisdrijf pleegde weer een ongeval met vluchtmisdrijf heeft gehad. "Terzake" sprak met de ouders. Bekijk het volledige interview hierboven.

Op 17 december 2015 reed een 33-jarige bestuurder met zijn Range Rover Saar aan die op haar fiets de weg wou oversteken. Met een volledig verbrijzelde voorruit reed hij verder en gaf zich pas enkele uren later bij de politie aan. Hij had te veel gedronken en zijn voertuig was niet ingeschreven, verzekerd of gekeurd.

De man zat twee maanden in voorhechtenis in de cel, maar kreeg op 20 december vorig jaar van de Kortrijkse politierechter een nieuwe kans, de derde inmiddels. Hij was vroeger al eens veroordeeld voor gelijkaardige feiten. De politierechter veroordeelde hem tot een volledig voorwaardelijke celstraf van 2,5 jaar en een rijverbod van 43 maanden.

Het Openbaar Ministerie vond de straf te licht en ging in beroep.  Dat beroep is vorige maand uitgesproken waarbij de straf werd verzwaard tot  3 jaar en 1 maand voorwaardelijk en een rijverbod van 10 jaar en twee maanden. Tijdens het eerste proces had de bestuurder zelf gezegd dat hij nooit meer met de auto zou mogen rijden.

Prangende vraag

Maar volgens de ouders bleef van die goede intenties al gauw niet veel meer over. "We kregen te horen dat de aanrijder van Saar amper veertien dagen later in Ledegem met de wagen van een vriendin van de weg ging en overkop tegen een paal en in de gracht belandde. Hij sloeg opnieuw op de vlucht en hield zich drie dagen verborgen voor de politie. Zijn excuses, zijn zogenaamd schuldinzicht, dat hij niet meer kon of wou met de auto rijden: allemaal doorprikt", zeggen de ouders.

"Het is voor ons als ouders van een verongelukt kind erg confronterend te moeten horen dat hij hervalt in dezelfde onverantwoordelijke daden." Omdat hij op het moment van het nieuwe ongeval in Ledegem in beroep was tegen de veroordeling voor het dodelijke ongeval met Saar, moest de man zich voorlopig nog niet aan voorwaarden of een rijverbod houden.

Toch hebben Saars ouders ook voor het gerecht een vraag: "Hoe is het mogelijk dat hij niet meteen wordt aangehouden? Waarom blijven zulke mensen in het verkeer? Hoeveel kinderen moeten wij nog opofferen aan zulke mensen die toch vrij rondlopen?"

Meest gelezen