Videospeler inladen...

Verschillende ongevallen op gladde Vlaamse wegen

Door de gladde wegen zijn er verschillende ongevallen gebeurd afgelopen nacht en in de loop van de voormiddag. Zo is er onder meer een vrachtwagen in een huis gereden in Hulshout en een auto in een kapsalon in Halle. Ook in de loop van de voormiddag kan het lokaal erg glad zijn.

De wegen kunnen lokaal erg glad zijn. "Deze ochtend blijven de temperaturen van het wegdek rond het vriespunt schommelen", zegt Veva Daniëls van Wegen & Verkeer aan VRT NWS. "Wees dus voorzichtig, pas je snelheid aan en hou voldoende afstand." Op de Antwerpse snelwegen geldt een tijdelijke snelheidsbeperking van 70 km/uur.

Er is wel degelijk gestrooid op de wegen, maar deze morgen heeft het op verschillende plaatsen geregend, waardoor het strooizout is weggespoeld. Bovendien is er minder verkeer op zondag, waardoor het strooizout minder goed verspreid werd.

"Vooral in de regio Antwerpen zijn verschillende ongevallen gebeurd", zegt VRT-verkeersanker Hajo Beeckman rond 12 uur. "Sommige wegen waren zo glad dat ze zelfs afgesloten zijn." Dat was onder meer het geval met de verbindingslus tussen de E19 uit Brussel naar de Antwerpse ring. "De situatie is nu wel aan het beteren, maar wie de weg op moet blijft het best voorzichtig", zegt Beeckman. "Vooral op bruggen en op knooppunten van snelwegen."

In de loop van de nacht en voormiddag zijn op verschillende plaatsen in het land ongevallen gebeurd. Zo is in Hulshout, in de provincie Antwerpen, vanochtend een vrachtwagen een huis ingereden (zie foto onder).  De truck met oplegger was er op het spekgladde wegdek geslipt. De vrachtwagen ging door een voortuintje, draaide honderdtachtig graden om zijn as en knalde met zijn flank in de zijgevel van een woning. De chauffeur en de bewoner bleven ongedeerd, maar de woning raakte zwaar beschadigd en moest door de brandweer gestut worden. Ze is voorlopig onbewoonbaar.

Op het kruispunt van de Varendonksebaan met de Grote Steenweg in Laakdal ging een auto rond 9.40 uur aan het slippen en reed tegen de aanhangwagen van een jeep. De bestuurster zat gekneld en werd met zware, maar niet levensbedreigende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Videospeler inladen...

Auto rijdt kapsalon in te Halle

Iets voor middernacht is op de Nijvelsesteenweg in Halle een auto een kapsalon binnengereden. De bestuurder reed richting stadscentrum maar miste de bocht naar de Leopoldstraat. De wagen rukte een betonblok uit de grond, sleurde een elektriciteitskast mee en gleed op de flank het kapsalon op de hoek binnen. De bestuurder werd lichtgewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

Een deel van het interieur van het kapsalon werd vernield door de klap, maar liep het gebouw geen structurele schade op. De exacte oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht, maar vermoedelijk heeft ook hier het gladde wegdek een rol gespeeld.

Videospeler inladen...

Twee slippertjes in Moorslede

In Moorslede lieten twee automobilisten zich vanochtend verrassen door het gladde wegdek. Ze belandden met hun wagen in de gracht. Door vriestemperaturen en een vochtig wegdek lagen de wegen er ook in Zuid-West-Vlaanderen glad bij. Rond half acht schoof een Ford Fiesta na een bocht in de Roeselarestraat in Moorslede in de gracht. De bestuurder bleef zo goed als ongedeerd maar zijn passagier moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden. De wagen kwam ook deels in de haag van een landbouwer terecht.

Een half uurtje later liet een vrouw uit Roeselare zich twee kilometer verderop, in de Gentsestraat in Moorslede, ook verrassen. Net voor een bocht belandde ze links van de weg met haar wagen in de gracht. De vrouw bleef ongedeerd.

Videospeler inladen...

Frontale botsing in Watervliet, vier personen in levensgevaar

Bij een frontale botsing tussen twee personenauto's in het Oost-Vlaamse Watervliet zijn acht gewonden gevallen, waarvan er vier in levensgevaar verkeren. Het ongeval gebeurde iets voor middernacht op de Ketterijstraat in Watervliet, deelgemeente van Sint-Laureins, dichtbij de grens met Nederland. Eén auto ging uit de bocht en botste frontaal met een tegenligger.

Auto raakt verlichtingspaal en gaat meerdere keren over de kop in Genk

Vroeger gisterenavond is  een auto met twee inzittenden op de Westerring in Genk (N76) tegen een verlichtingspaal terechtgekomen. De brandweer moest de bestuurder bevrijden, die daarna naar het ziekenhuis werd overgebracht. Zijn passagier kon op eigen kracht de verhakkelde wagen verlaten.

De auto vloog met hoge snelheid van de baan, raakte een verlichtingspaal, die volledig uit de grond gerukt werd, en ging nog een paar keer over de kop vooraleer hij in de gracht terechtkwam. De bestuurder zat een tijdlang met zijn voeten gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. De passagier was niet gewond.

Videospeler inladen...

Meest gelezen