Videospeler inladen...

Bekijk: Auto rijdt frituur in Zottegem binnen

Enkele klanten van frituur 't Friethuis in Zottegem zijn net voor het weekend door het oog van de naald gekropen toen een auto de frituur binnenreed. De eigenaar van de auto was vergeten de handrem op te zetten. "Was het 30 minuten eerder geweest, was het rampzalig geweest, want toen zat de zaak vol", zegt uitbater Stefan De Coster aan VRT NWS. De frituur is intussen weer open.

Het was even schrikken toen vrijdagavond iets voor 22 uur plots een auto de frituur binnenreed. "De man had zijn handrem vergeten en de wagen reed -zonder bestuurder- door de helling van de weg bij ons binnen", legt de frituuruitbater uit. "Was dit 30 minuten eerder gebeurd, dan was het rampzalig geweest, want dan stond het volk tot aan de deur aan te schuiven en zat de zaak vol. Dan waren er zeker verschillende gewonden gevallen."

Er zijn geen gewonden gevallen, maar de schade aan de frituur is wel aanzienlijk. "De ramen alleen al gaan rond de 8.000 euro kosten", zegt De Coster. "Er zijn ook stoelen en tafels beschadigd en op de vloer zijn er krassen door het glas. Het is afwachten of de verzekering daarvoor allemaal gaat tussen beide komen." De frituur is intussen wel terug open. "Voor ons is dat het belangrijkste."

Het is overigens de tweede keer op korte tijd dat een auto de frituur binnenrijdt. "We hebben al twee paaltjes voor de deur staan om dat te voorkomen, we gaan de gemeente om nog een derde moeten vragen."

Meest gelezen