Britse diplomate is vermoord in Libanon

Een Britse diplomate, die werkte voor de Britse ambassade in Beiroet, is in Libanon vermoord. De omstandigheden van haar dood zijn nog niet duidelijk, maar haar lichaam vertoonde wurgsporen, aldus de Libanese politie.

Het levenloze lichaam van de 30-jarige Rebecca Dykes werd gisteren in de vooravond zonder documenten langs een snelweg in het noorden van Beiroet aangetroffen. Volgens de eerste vaststellingen zou de misdaad niet politiek gemotiveerd zijn.

De diplomate werkte voor het departement voor Internationale Ontwikkeling en was vrijdagavond op stap gegaan met collega's. Kort na middernacht werd ze alleen achtergelaten. De politie vermoedt dat ze werd ontvoerd, verkracht en vermoord.     

"De hele ambassade is diep geschokt door dit trieste nieuws", reageerde de Britse ambassadeur in Beiroet, Hugo Shorter. Hij drukte zijn medeleven uit voor de familie van "Becky". "We werken nauw samen met de Libanese autoriteiten, die het politie-onderzoek voeren", zegt hij in een communiqué.

Meest gelezen