Videospeler inladen...

Dé gouden tip van Sofie Lemaire voor de presentatoren van De Warmste Week: "Volledig naakt in je slaapzak"

Linde Merckpoel, Eva De Roo en Bram Willems presenteren vanaf morgen De Warmste Week van Music For Life. Zij maakten voor "De zevende dag" tijd om te vertellen over hun voorbereidingen en verwachtingen. Radiocollega's die het hen voordeden, gaven hen alvast enkele praktische tips. Want luisteraars durven wel eens vergeten dat het trio buiten of in de koude presenteert.

Merckpoel, De Roo en Willems leiden van 18 tot en met 24 december De Warmste Week in goede banen. Ze kamperen daarvoor een week lang in het provinciaal domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Het trio gaat vandaag voor de eerste keer een kijkje nemen ter plekke. In "De zevende dag" kregen ze de eerste beelden van hun locatie in primeur te zien (bekijk video vanaf sec. 45). Wat doen ze de komende uren nog? "Ik ga vanavond in bad, minstens twee uur dat mijn vel er bijna af valt", bekent De Roo. Willems gaat met zijn kinderen rustig wat televisie kijken.

Vriestemperaturen vergen net iets meer van je lichaam

De grootste tegenstander blijkt de koude, want mensen vergeten wel eens dat de presentatoren buiten staan. Gewoon de douche en het toilet staan binnen. "Vorig jaar vroor het een paar nachten en dat vergt net iets meer van je lichaam, het is extra vermoeiend", legt Willems uit. "We zijn zenuwachtiger dan ooit, want we hebben de winterprik al gevoeld", aldus Merckpoel.  

Videospeler inladen...

Enkele praktische tips van voorgangers

Enkele Music For Life-voorgangers gaven graag tips aan het trio. Peter Van de Veire raadde elke dag vers ondergoed aan, Christophe Lambrechts zou voor "genoeg verse zakdoeken" kiezen. "En een muntje komt sympathiek over", tipte Siska Schoeters. "Voor als je met iemand moet praten en je staat dicht, en je hebt te weinig of te veel gegeten."

Maar wellicht de beste tip kwam van Sofie Lemaire: "Als het écht te koud gaat worden en je moet slapen: kruip in je slaapzak, doe al je kleren uit en duw die naar het voeteneinde, ga voorts volledig bloot liggen en rits alles dicht. De beste manier om het goed warm te krijgen!" De Roo kon het helemaal beamen: "Vorig jaar ben ik in mijn thermisch ondergoed gaan slapen en ik werd wakker in mijn eigen zweet."

Meest gelezen