Videospeler inladen...

Franse president Macron: "Niet erg dat Trump uit het klimaatakkoord van Parijs is gestapt"

De Franse president Emmanuel Macron vindt het niet meer zo erg dat de Amerikaanse president Donald Trump uit het klimaatakkoord van Parijs is gestapt. Dat is een van de opvallende uitspraken van Macron in een interview met de Franse televisie vanavond. 

President Macron liet zich bij wijze van uitzondering interviewen nu hij 7 maanden aan de macht is en hij afgelopen weekend alvast bij voorbaat zijn 40e verjaardag vierde.

Het gesprek ging voor het grootste deel over de internationale politiek en Macron is hoopvol: de strijd tegen IS wordt gewonnen. In Irak zijn de terroristen al verslagen, zegt Macron, maar binnen nu en 3 maanden zal ook in Syrië de strijd zijn gestreden en zal IS zijn uitgeschakeld, belooft de president.

Macron sprak ook over het klimaat. Dat de Amerikaanse president Donald Trump zich terugtrekt uit het klimaatverdrag is minder erg dan het lijkt. Bedrijven en staten in Amerika gaan al zoveel doen tegen de uitstoot van CO2, dat daarmee de komende jaren wordt gecompenseerd wat president Trump op landelijk niveau niet gaat doen, aldus Emmanuel Macron in een soort eindejaarstoespraak staand voor de kerstboom van het presidentieel paleis.

Meest gelezen