Grimbergen zet zichzelf uit eigen voetbaltornooi

Het afgelopen weekend is een wedstrijd tijdens een zaalvoetbaltornooi van KSC Grimbergen uit de hand gelopen. Na een discussie tussen trainers en een bestorming van het veld door supporters diskwalificeerde Grimbergen zijn eigen team.

Voor het vierde jaar op rij organiseerde KSC Grimbergen in Strombeek een zaalvoetbaltornooi voor zijn jeugdploegen. Zaterdagavond speelde Grimbergen tegen Dender voor een plaats in de finale voor de zeven- en achtjarige spelers. Toen plots een discussie tussen de twee trainers nogal hoog op liep, bestormden de ouders van de Grimbergse spelertjes het veld.

Volgens Werner Hofman van het bestuur van de club gebeurde dat na een misverstand: "Na de discussie stapte onze trainer achteruit en struikelde over een sporttas en viel zo op de grond, maar de ouders dachten dat hij door de andere trainer was omver geduwd". Daarop liep de situatie uit de hand. "Meteen stormden zo'n 20 à 30 ouders het veld op, we konden hen niet tegen houden

Diskwalificatie en een gesprek

De wedstrijd werd na het voorval stopgezet en Dender stapte uit het tornooi. De organiserende club Grimbergen diskwalificeerde het eigen team. "De club is niet te spreken over het gedrag van de ouders.

Dit moet plezier zijn voor de spelers, maar op deze manier lukt dat natuurlijk niet. We zullen aan het einde van de winterstop samen komen met de ouders om dit voorval te bespreken. Dit mag nooit meer gebeuren". Of er ook echt sancties komen is nog niet duidelijk.

Meest gelezen