Hollywood maakt werk van commissie tegen seksueel misbruik

In de Verenigde Staten hebben filmstudio's en televisiezenders een commissie opgericht in de strijd tegen seksueel misbruik in de entertainmentindustrie. De commissie moet komaf maken met de wijdverspreide cultuur van aanrandingen en machtsmisbruik. Bedoeling is dat vrouwen en minderheidsgroepen veilig kunnen werken en dat ze rechtvaardiger behandeld worden.   

Voorzitter van de commissie is juriste Anita Hill (foto), die 26 jaar geleden al grensoverschrijdend gedrag onder de aandacht bracht. In 1991 beschuldigde ze rechter Clarence Thomas van het Federaal Hooggerechtshof van seksuele intimidatie.

De New York Times schrijft dat het idee van de commissie komt van Kathleen Kennedy, topvrouw bij Lucasfilm, Maria Eitel, co-voorzitter van de Nike Stichting, en advocate Nina Shaw. Disney-baas Bob Iger, Paramount-voorzitter Jim Gianopulos en Netflix-manager Ted Sarandos ondersteunen de commissie.

Meest gelezen