Doemscenario voor kunstenaarsechtpaar Fleur en Julian dat 24 keer wil trouwen

Het noodlot heeft toegeslagen voor het kunstenaarsechtpaar JF. Pierets (Fleur Pierets en Julian Boom) dat 24 keer wilde trouwen. Door op twee jaar tijd in 24 verschillende landen te huwen, wilden beide vrouwen geen record breken, maar wilden ze het belang van het holebihuwelijk benadrukken. Helaas werd bij Julian kanker ontdekt. Dat laat haar echtgenote Fleur nu op sociale media weten.

Ze hadden het opgevat als een project of performance en begonnen met trouwen in oktober om aan te kaarten dat er in zo'n 170 landen nog altijd geen huwelijksgelijkheid is. Fleur en Julian zeiden alvast "ja" tegen elkaar in New York, Amsterdam, Antwerpen en Parijs. Op die laatste locatie echter kreeg het koppel slecht nieuws. Julian was ziek geworden en uit onderzoek blijkt ze meerdere tumoren in de hersenen en rond haar hart te hebben.  

De liefde van mijn leven gaat dood

"De dokters geven haar nog drie maanden. (...) Mijn prachtige vrouw, de liefde van mijn leven gaat dood", laat echtgenote Fleur weten op Facebook. Julian herstelde recent nog van borstkanker, maar de tumoren in haar hersenen werden toen niet vastgesteld omdat er geen scans werden gemaakt. "Gelukkig maar, moet ik zeggen. Daardoor konden we een geweldig leven hebben de afgelopen 18 maanden (en vier keer trouwen), zonder dat we wisten dat dit doemscenario op ons pad lag", stelt Fleur.  

VIDEO onder (zet geluid aan): Het koppel belooft elkaar eeuwige trouw op 21 oktober in Antwerpen mét een luidkeelse "ja" en applaus.

Videospeler inladen...

Meest gelezen