Pentagon voerde jarenlang onderzoek naar ufo's

Het ministerie van Defensie van de VS bevestigt dat het in stilte onderzoek deed naar onverklaarbare luchtfenomenen. Het programma liep van 2007 tot 2012 in het Pentagon. Dat schrijft de New York Times.

Het zogenaamde 'Advanced Aerospace Threat Identification Programme' kostte jaarlijks 22 miljoen dollar. Volgens de krant kwam het programma tot stand onder impuls van Harry Reid, de senator uit Nevada, die de Democratische fractie in het hogerhuis leidde van 2005 tot januari dit jaar, toen hij het Congres verliet. 

Het merendeel van de 22 miljoen dollar die het programma kostte, ging naar Bigelow Aerospace, dat gevestigd is in Reids thuisstaat. Het bedrijf, dat nog steeds federale contracten heeft, ook met de Nasa, is eigendom van multimiljardair Robert Bigelow, die de NY Times omschrijft als vriend van Reid.

Op het nummer van Bigelow Aerospace in Las Vegas nam zaterdag niemand op. De voicemail op het nummer was buiten werking.

De NY Times bericht dat de officier die het programma sinds 2007 leidde, Luis Elizondo, zegt dat het doorliep nadat de financiering was stopgezet in 2012. Elizondo verliet het Pentagon in oktober.  

Meest gelezen