Premier Michel dineert vanavond met regionale regeringen

Premier Charles Michel (MR) heeft vanavond een "informeel diner" met de minister-presidenten van de gewest- en gemeenschapsregeringen in ons land. Er zijn heel wat belangrijke dossiers waarin het federale niveau moet samenwerken met de regio's en dat gaat niet altijd even vlot.

De verschillende regeringen in ons land zitten af en toe samen tijdens officiële overlegcomités, maar vanavond gaat het om een "informeel diner". 

VRT NWS heeft via een betrouwbare bron vernomen wat er op de agenda staat. Er zal gepraat worden over het Energiepact. Wallonië en Brussel hebben dat al goedgekeurd, op Vlaams en federaal niveau ligt dat heel wat moeilijker, omdat N-VA dwars ligt.

Verder zal het ook gaan over het Eurostadion. Brussel zal geen gaststad zijn voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2020, volgens premier Michel komt dat door de "amateuristische aanpak" van de Brusselse politici. 

Ander onderwerp dat vanavond besproken wordt, is het onbelast bijverdienen, een maatregel uit het Zomerakkoord. De Franstalige gemeenschapsregering dreigt met een alarmbelprocedure waardoor het dossier twee maanden in de koelkast zou moeten. Dat wil de federale regering voorkomen.

De Brusselse mobiliteit staat ook op het menu, de files in en rond de hoofdstad berokkenen de Belgische economie heel wat schade.

Tot slot zal het ook gaan over het investeringspact: een pakket maatregelen goed voor 30 miljard euro om de Belgische economie aan te zwengelen.

Meest gelezen