AFP or licensors

Ruimtecapsule Dragon van SpaceX is aangekomen bij het ISS

De ruimtecapsule Dragon van SpaceX is aangekomen bij het International Space Station (ISS). De koppeling met het Internationaal Ruimtestation was rond 14.26 uur afgerond. Dat heeft de Amerikaanse ruimteorganisatie Nasa gezegd.

De Falcon-9 draagraket van raketbouwer SpaceX vertrok eergisteren vanop de basis van Cape Canaveral in Florida. Die slingerde de vijftiende onbemande Dragon-cargo naar het ISS.     

De lading van 2,2 ton heeft ook een Belgische component, onder de 250 andere experimenten. Het Studiecentrum voor Kernenergie (SCK) in Mol stuurde immers in het kader van een al 25 jaar durend onderzoeksproject een fotobioreactor naar het ISS om de werking van spiruline te testen.

Het project moet cruciale informatie verschaffen over de zuurstofproductie door een actieve bacteriecultuur die gedurende verschillende weken aan gewichtloosheid en kosmische straling wordt blootgesteld.

Meest gelezen