Al bijna 20.000 handtekeningen op petitie voor hond die schoolkinderen beet

In Paal zijn een twintigtal hondenliefhebbers samengekomen uit solidariteit voor de hond die twaalf kinderen heeft gebeten. De actievoerders willen niet dat de hond naar het asiel moet of moet worden afgemaakt. Er is ook een onlinepetitie gestart waar intussen al bijna 20.000 mensen hun handtekening hebben gezet.

Vrijdagmiddag sprong de hond over de afscheiding naar de speelplaats, waar op dat moment net middagpauze was.  12 spelende kinderen werden gebeten en moesten voor verzorging naar het ziekenhuis.  De hond Uscko werd door de politie meegenomen en verblijft op dit moment in een asiel.

Intussen zijn een heleboel hondenliefhebbers uit de buurt een petitie gestart voor Uscko. Ze willen niet dat de hond wordt afgemaakt, of dat de hond in een asiel moet blijven.  Het doel was om 10.000 handtekeningen te verzamelen, maar intussen zit de initiatiefnemer al bijna aan het dubbele.

Wendy Vanderbiesen organiseert de actie:"Ik hoop natuurlijk dat het goed gaat met de kinderen, maar wat steun voor de eigenaar is ook welkom. De hond wilde niet aanvallen, maar gewoon spelen, helaas is dat misgelopen. De hond meteen uit huis plaatsen, vinden we daarom overdreven, zeker ook omdat de eigenaar heel bewust met zijn dieren omgaat."

Volgens de actievoerders gaat het om een jonge speelse hond, die geen slechte bedoelingen had. Intussen heeft de eigenaar ook al een hogere afsluiting gemaakt en ook de school heeft extra hekken gezet.  Als het aan de actievoerders ligt is dat ruim voldoende om nieuwe incidenten te vermijden.

Over het lot van de hond is nog geen definitieve beslissing genomen.  Het stadsbestuur van Beringen wil zeker zijn dat het niet opnieuw kan gebeuren.  Maandag zullen de verantwoordelijke diensten beslissen over het lot van de hond.

Meest gelezen