Theresa May: "Niets kan de Britse regering doen ontsporen"

Niets kan de Britse regering doen ontsporen. Dat heeft de Britse premier, Theresa May, gezegd in de krant "The Sunday Telegraph". De Europese staatshoofden en regeringsleiders hebben vrijdag het licht op groen gezet voor de volgende fase in de brexit-onderhandelingen. 

Na een turbulent half jaar waarin haar leiderschap regelmatig in vraag werd gesteld, klopt de Britse eerste minister zichzelf op de borst. "Wij hebben aangetoond dat de skeptici ongelijk hebben", schrijft May in een open brief in "The Telegraph". "Niets kan ons doen stoppen om onze missie te doen slagen: de terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie."   

De europese leiders hebben eergisteren immers hun "go" gegeven voor de volgende fase in het afscheiden van het Verenigd Koninkrijk van de Unie. Ze zien "voldoende vooruitgang" in de gesprekken over de boedelscheiding met Groot-Brittannië om het licht op groen te zetten voor de gesprekken over een overgangsperiode na de brexit van maart 2019 en de toekomstige relaties.  

Binnen de Britse regering beginnen de gesprekken over de overgangsperiode volgens May "onmiddellijk". Maandag vinden al onderhandelingen plaats met de bevoegde ministers. Later wordt de hele regering betrokken. De onderhandelingen met Brussel gaan in januari opnieuw van start.

 

Meest gelezen