Vijf doden en vijftien vermisten als gevolg van hevige regen in Chili

Bij een aardverschuiving die het gevolg was van hevige regen zijn er in het zuiden van Chili vijf doden gevallen. Ook zijn er vijftien vermisten. Dat zei de Chileense presidente Michelle Bachelet.

Door de hevige regen steeg het debiet van een plaatselijke waterloop en ontstond een modderstroom. Die trof Villa Santa Lucía, een geïsoleerd dorp met 300 inwoners in de regio Los Lagos, 1.100 kilometer ten zuiden van hoofdstad Santiago, zei Mahmud Aleuy, een verantwoordelijke van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Op een persconferentie sprak de presidente van vijf doden. Twee vrouwen werden al geïdentificeerd. Een toerist en twee andere personen konden nog niet geïdentificeerd worden. Ook zijn er vijftien vermisten en acht gewonden, waarvan er vier erg aan toe zijn.

In totaal werden er een twintigtal huizen vernietigd. Verschillende vatten vuur. Ook raakten auto's beschadigd en elektriciteitslijnen in het dorp.

Meest gelezen