Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Zeker acht doden bij terreuraanval tegen kerk in Pakistan

Twee zelfmoordterroristen zijn tijdens een misviering binnengedrongen in een methodistische kerk in de Pakistaanse stad Quetta. De aanslag is vanmiddag opgeëist door de terreurgroep IS.

De terroristen drongen al schietend de kerk binnen en een van hen liet zijn bommengordel ontploffen. De andere aanvaller werd door de politie doodgeschoten.

Het aantal doden in de kerk is opgelopen tot acht en er zouden ook 45 kerkgangers gewond zijn geraakt. In de kerk waren op dat ogenblik meer dan 400 mensen aanwezig, maar volgens de lokale overheid is de politie erg snel opgetreden en kon zo een nog groter bloedbad vermeden worden.

De aanslag is na de middag opgeëist door de terreurgroep IS en dat via de gebruikelijke mediakanalen. In het verleden zijn er in Pakistan al wel vaker aanslagen geweest tegen de christelijke minderheid. Het gaat dan om IS, maar ook om Al Qaeda, de taliban en lokale terreurgroepen.

In 2013 vielen er 73 doden bij een explosie in een kerk in Peshawar. Vorig jaar was er meer dan 70 doden bij een terreuraanslag tegen een paasviering in een kerk in Lahore. Die laatste aanslag is opgeëist door de Pakistaanse talibanrebellen. Tussendoor zijn er wel meer huizen van christenen en kerken platgebrand, scholen in brand gestoken of mensen aangevallen of met dwang bekeerd tot de islam.

In Pakistan wonen 2,5 miljoen christenen, ongeveer gelijk verdeeld tussen katholieken en protestanten. Ze vormen samen met de hindoes de grootste minderheden in het land.

Vorige maand ontploften ook enkele bomauto's in Quetta, maar die waren niet gericht tegen christenen. Quetta is de hoofdstad van de westelijke provincie Baloetsjistan en ligt niet ver van de grens met Afghanistan.

Meest gelezen