Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Trump: "Aanslag die beraamd was tegen Rusland had duizenden slachtoffers kunnen maken"

De samenwerking tussen de Russische en de Amerikaanse inlichtingendiensten heeft in een aanslag voorkomen die "duizenden slachtoffers" had kunnen maken. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump gezegd tijdens zijn toespraak over de nationale veiligheidsstrategie in Washington.

Afgelopen weekend raakte bekend dat de Amerikaanse geheime dienst CIA lucht had gekregen van voorbereidingen voor een terreuraanslag tegen de Kazansky-kathedraal in Sint-Petersburg. De CIA zou die informatie hebben gedeeld met de Russische collega's, waardoor die tijdig zouden hebben kunnen ingrijpen.

De Amerikaanse president Trump haalde de kwestie aan tijdens zijn toespraak over de nationale veiligheidsstrategie. "Ze hebben de terroristen kunnen aanhouden zonder dat het één leven heeft gekost", zei hij. "Misschien hadden duizenden mensen gedood kunnen worden."

"Het is zo dat we te werk moeten gaan", zei Trump nog over de samenwerking tussen de inlichtingendiensten.

Volgens de Russische diensten had een afdeling van IS afgelopen vrijdag een aanslag willen plegen op de Kazansky-kathedraal in Sint-Petersburg. Maar zeven verdachten werden woensdag en donderdag opgepakt.

Meest gelezen