Vier

"De mol" trekt naar Mexico: "Alle verwachtingen zijn ingelost, het was de max"

"De mol" trekt volgend seizoen naar Mexico. Dat heeft presentator Gilles De Coster bekendgemaakt in "Gert last year" op Vier. "Het was de max. We hadden hoge verwachtingen, maar het land heeft ze allemaal ingelost."

De vrienden en familieleden van De Coster waren er zeker van: voor het nieuwe seizoen van “De mol” zou de presentator enkele weken in Azië verblijven. Een logische keuze, vonden ze, na Argentinië en Zuid-Afrika, die respectievelijk in Zuid-Amerika en Afrika liggen.

Maar niets is minder waar, want onlangs trok de hele productie voor een tijdje naar het midden van Amerika, naar Mexico. “Bij de keuze van de locatie zijn een aantal zaken belangrijk”, zegt De Coster aan VRT NWS. “Het land moet ver genoeg liggen, het moet er mooi weer zijn en er moeten filmische locaties zijn. Daarnaast vinden we het ook belangrijk dat het land een eigen cultuur heeft. Dat was allemaal het geval in Mexico."

Iedereen heeft ons daar met open armen ontvangen.

“We vertrokken met hoge verwachtingen, maar ze zijn allemaal ingelost”, zegt de presentator. “Het was de max. Iedereen heeft ons daar met open armen ontvangen. Ik heb het gevoel dat we met deze reeks het land echt kunnen tonen aan de Vlamingen, want dat is toch ook een beetje de bedoeling van “De mol”.”

Helemaal nieuw was het land niet voor Gilles De Coster. Zijn zus is getrouwd met een Mexicaan en dus ging hij er al eens op reis. “Maar ik had zeker nog niet alles gezien. Het is fijn dat ik op deze manier het land van mijn schoonbroer kan ontdekken.”

De kandidaten van dit jaar zijn opnieuw erg fijne mensen.

De kandidaten van dit jaar zijn volgens De Coster “opnieuw erg fijne mensen”, maar meer wil hij daar voorlopig nog niet over zeggen. “Nu beginnen we eerst aan het echte werk: van al die uren beeldmateriaal een goede reeks maken. Al is dat wel heel fijn om te doen.”

Het nieuwe seizoen van “De mol” wordt in het voorjaar uitgezonden op Vier. Een exacte datum is er nog niet.

Meest gelezen