"Iedereen kan goedkoper winkelen"

Steeds meer Belgen doen aan 'extreme couponing' ofwel extreem veel kortingsbonnen verzamelen. Daardoor halen ze karren vol boodschappen voor soms amper een paar euro. Wij geven u enkele tips om te besparen op uw wekelijks boodschappenlijstje.

De goedkoopste boodschappen doe je nog steeds bij Colruyt. Dat blijkt uit het jaarlijkse prijzenonderzoek van Test-Aankoop. Maar met de laagste prijs is nog niet iedereen tevreden. Steeds meer Belgen doen aan 'extreme couponing' ofwel extreem veel kortingsbonnen verzamelen. Dat blijkt uit de stijgende populariteit van verschillende facebookgroepen die consumenten tips geven om te besparen op hun wekelijks boodschappenlijstje.

"Vroeger gaf ik zo'n 150 euro per week uit aan boodschappen. Sinds ik kortingbonnen verzamel, is dat nog maar 150 euro per maand. Ik schat dat ik het afgelopen jaar zo'n 6.000 euro heb bespaard op mijn wekelijkse boodschappen" vertelt één van de beheerders van zo'n facebookgroep. Hij wil zijn naam liever niet in het artikel. "Extreme couponers komen liever niet in de media. Dat zorgt voor afgunst."

Maar hoe kan iemand besparen op zijn wekelijks boodschappenlijstje? "Allereerst bekijk ik altijd de reclamefolders. Als een product in reclame staat bij een andere supermarkt, dan zal Colruyt zijn prijs aanpassen. Als je er 3 koopt, krijg je vaak ook nog een hoeveelheidskorting. En als je dan 3 bonnen hebt, is een merkproduct bijna altijd goedkoper dan het huismerk." Al die kortingsbonnen vinden 'extreme couponners' in onder andere (zondags)kranten, websites, winkels zelf en in folders.

"Soms heb ik rekeningen van 200 euro maar na het scannen van alle bonnen betaal ik nog maar een paar euro. Het is vooral kwestie producten te kopen wanneer ze in reclame staan en bonnen te verzamelen."

Meest gelezen