"Viva for Life" in de regen gestart in Nijvel

In Nijvel is "Viva for Life" gestart, de tegenhanger van "De Warmste Week" in Vlaanderen. Gedurende zes dagen en zes nachten zullen de RTBF-presentatoren Sara De Paduwa, Ophélie Fontana en Cyril 144 uren non stop radio maken vanuit het glazen huis.

De vijfde editie werd op gang gebracht door de Franse zangeres Nolwenn Leroy. Na twee edities in Luik en twee keer Charleroi is het nu de beurt aan Nijvel om fondsen in te zamelen voor verenigingen die strijden tegen kinderarmoede in Brussel en Wallonië.

Sinds de start van de operatie werd bijna 10 miljoen euro ingezameld. Vorig jaar werd het recordbedrag van 3,452 miljoen euro giften opgehaald.     

Opmerkelijk: voor het eerst moesten de presentatoren hun gsm buiten de studio achterlaten. "Viva for Life" loopt tot 23 december.

Meest gelezen