4.000 auto's per dag door woonwijk in Korbeek-Lo

Het actiecomité Korbeek-Lo Noord voert actie tegen het toenemend sluipverkeer. Het actiecomité doet dat op een ludieke manier.

Zo zijn er affiches rondgebracht in de woonwijk en zullen er binnenkort zwarte vlaggen hangen. Momenteel staat er een telapparaat, dat elke auto die voorbijrijdt telt en dat zijn er heel wat. Beatrijs Schrevens van het actiecomité: "Dagelijks tellen we 4.000 auto's, vooral tijdens de ochtend- en avondspits is het erg druk. Het meettoestel toont hoeveel auto's er al zijn gepasseerd. Zo weten dat autobestuurders de hoeveelste zij al zijn."

Maatregelen

De gemeente Bierbeek is zich bewust van het probleem. Er zijn al maatregelen genomen in de Koning Albertlaan en de Panoramalaan. Zo zijn er onder andere wegversmallingen aangebracht. Maar het actiecomité hoopt op meer. "We denken aan ANPR-camera's. Die kunnen ingezet worden om overdreven snelheid te meten, maar ze kunnen ook nummerplaten herkennen. En dat zou handig zijn om het verkeer te beperken. Ook het zwaar vrachtverkeer zou daarmee kunnen geweerd worden." 

Meest gelezen