Videospeler inladen...

Zes doden en tientallen gewonden bij treinongeval in Amerika

In de buurt van de stad Tacoma in de Amerikaanse staat Washington is een trein op een spoorwegbrug ontspoord en op een snelweg terechtgekomen. Bij het ongeval zijn zes doden en ongeveer vijftig gewonden gevallen, melden de lokale autoriteiten. Er zijn al zes dodelijke slachtoffers geteld. In de trein zaten volgens de spoorwegmaatschappij 78 passagiers en vijf man treinpersoneel. 

In de buurt van de stad Tacoma in de Amerikaanse staat Washington heeft een spectaculair treinongeval plaatsgevonden. Het ongeval gebeurde rond 7.45 uur lokale tijd op de snelweg I-5 in volle maandagochtendspits.

Op foto's die de lokale overheid twitterde, is te zien hoe een treinwagon op de snelweg terecht is gekomen. De schade is groot. De weg is helemaal versperd door het gevaarte dat erop terecht is gekomen.

De lokale sheriff meldt dat er bij het ongeval doden en gewonden zijn gevallen. Er zijn intussen al zes doden geteld. Zeventig mensen werden verzorgd en er is sprake van vijftig gewonden. Op de snelweg zouden verschillende automobilisten gewond zijn geraakt, maar onder hen zouden geen doden zijn. Reddingsteams zijn in grote getale uitgerukt naar de plaats van het ongeval.

De ontspoorde trein was op weg van Seattle naar Portland (Oregan). Tacoma, waar de trein ontspoorde, ligt op ongeveer 65 kilometer van Seattle. Het was de eerste dag dat de spoorlijn tussen de steden Tacoma en Olympia gebruikt werd. Het is nog niet duidelijk of de ontsporing iets met de nieuwe spoorlijn te maken heeft.

Meest gelezen