Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

ANC komt terug op beslissing om voorzittersverkiezing uit te stellen

De duizenden leden van de Zuid-Afrikaanse regeringspartij ANC zijn dan toch begonnen aan de stemming voor een nieuwe voorzitter. Dat meldt de partij, nadat die eerder op de avond had aangekondigd de verkiezing met een dag uit te stellen.

De ANC-leden kiezen in Soweto een nieuwe leider. Hij of zij moet de partij in diepe crisis naar de voor 2019 geplande presidentsverkiezingen leiden. In totaal zijn er zeven kandidaten voor de opvolging van president en partijleider Jacob Zuma.

Slechts twee kandidaten maken kans: de 68-jarige Nkosazana Dlamini-Zuma, de ex-vrouw van Zuma die staat voor meer van hetzelfde, en ondervoorzitter, oud-vakbondsman en nu bedrijfsleider de 65-jarige Cyril Ramaphosa, die de partij opnieuw naar het centrumpad wil leiden

Meest gelezen