BELGA/VERGULT

Ondernemer Chris Van Doorslaer (Cartamundi) onverwacht overleden

Chris Van Doorslaer, de man die speelkaartenproducent Cartamundi op de wereldkaart zette, is afgelopen weekend onverwachts overleden. Hij was slechts 56 jaar. Van Doorslaer was sinds 1997 de topman bij Cartamundi in Turnhout. 

Afgelopen weekend is Chris Van Doorslaer onverwacht overleden. Van Doorslaer werd in 1997 de topman bij speelkaartenproducent Cartamundi. Hij bouwde het verlieslatende bedrijf om tot een wereldspeler met 11 fabrieken en 2.200 werknemers. Zijn indrukwekkende traject leverde hem in 2015 de titel op van 'Manager van het Jaar'.  

Op zijn onverwachte overlijden komen heel wat reacties. Onder meer Hans Maertens (VOKA), Vlaams minister van Werk Philippe Muyters en Pieter Timmermans (Verbond Belgische Ondernemingen) drukten al hun medeleven uit op Twitter. Technologie­ondernemer Peter Hinssen, reageerde in "De ochtend": "Zijn werk was zijn passie, zijn drive. Toen we Apple in Silicon Valley bezochten en we nog maar net binnen waren, toonde Chris al wat hij voor Apple kon doen. Hoe ze hun iPads nog mooier konden maken met zijn speelkaarten. Nog geen week later stond Apple in Turnhout om te kijken hoe ze konden samenwerken."  

Vicepremier Kris Peeters (CD&V) betuigt zijn medeleven en noemt Van Doorslaer "een gedreven en sociaal bewongen ondernemer die van Cartamundi een wereldspeler maakte". Ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois (N-VA) roemt Van Doorslaer die Cartamundi "transformeerde van een producent van speelkaarten tot een wereldwijde innovatieve topspeler". 

Meest gelezen