CM Limburg wil personeel enkel op lijst van CD&V, nationaal bestuur fluit afdeling terug 

De Limburgse afdeling van het christelijk ziekenfonds CM heeft richtlijnen opgesteld waarin staat dat het personeel enkel op de lijst mag staan voor CD&V bij de lokale verkiezingen volgend jaar. Dat schrijft De Standaard. "Zo'n beperking kan niet", reageert het nationaal bestuur van de CM.

"Op het moment dat we van die richtlijn hoorden hebben we meteen laten weten dat dit in strijd is met de afspraken die we intern bij de CM hebben gemaakt", reageert personeelsdirecteur Alain Florquin. "Hierover wordt bij elke verkiezingsperiode wel eens gediscussieerd maar de richtlijn van de Limburgse afdeling nu is echt wel te kort door de bocht."

Met de nota van CM Limburg komt meteen ook de verzuiling weer om de hoek loeren. Florquin ontkent. "Als je kijkt naar onze organisatie dan zijn er verschillende medewerkers die kandidaat zijn voor verschillende politieke partijen. Wij zijn geen eenheidsworst meer. Maar je moet wel authentiek blijven."

"Je kan dus van mening verschillen", zegt Florquin. "Maar als medewerkers zich verkiesbaar stellen, vragen we wel dat ze respect hebben voor de normen en basiswaarden van onze organisatie en de bestaansreden. Op het politieke veld plots iets helemaal anders gaan vertellen, tast je geloofwaardigheid aan."   

Meest gelezen