Definitief groen licht voor fusiegemeente Pelt (Neerpelt en Overpelt)

De gemeenteraden van Neerpelt en Overpelt hebben de geplande fusie goedgekeurd. De fusiegemeente zal de naam Pelt krijgen. De Vlaamse overheid zal de komende maanden een decreet opstellen, waarna het Vlaams Parlement de uiteindelijke beslissing zal nemen.

De fusiegemeente Pelt is vanavond officieel goedgekeurd op de gemeenteraden van Neerpelt en Overpelt. Op 26 juni kondigden beide gemeenten hun intentie aan om een fusie aan te gaan.

Het fusieplan is officieel bevestigd in de gemeenteraden in Neerpelt en Overpelt. "We zouden ook langs elkaar kunnen proberen ons best te blijven doen, maar de handen in elkaar slaan is naar onze inwoners toe op dit ogenblik de beste keuze", zegt burgemeester van Overpelt Jaak Fransen (CD&V).

Zijn collega uit Neerpelt Raf Drieskens (CD&V) heeft een ongelooflijk goed gevoel bij de fusie. "Ik denk dat we nu een heel goede en belangrijke stap zetten. Op deze manier slagen we er in om voor de meer dan 32.000 inwoners een heel sterke en betrouwbare omgeving te creëren. Pelt wordt een vooruitstrevende gemeente, maar blijft wel compact", zegt Drieskens.

Als de Vlaamse overheid groen licht geeft voor de fusie, is de nieuwe gemeente Pelt op 1 januari 2019 een feit.

Meest gelezen