Grafdelvers Brugge worden ondervraagd

Alle grafdelvers van Brugge zullen worden ondervraagd door de stad over foto's die genomen zijn van menselijke resten. Eén van hun collega's nam die foto's tijdens het opruimen van een graf waarvan de concessie verlopen is. Hij riskeert voor grafschennis een jaar cel.

Voorlopig ziet het er naar uit dat hij alleen handelde, maar het kan ook dat er andere collega's bij waren of dat hij die foto's heeft doorgestuurd. De foto's kwamen aan het licht nadat de politie de gsm onderzocht van de man.

Hij werd een maand geleden opgepakt omdat hij was herkend op camerabeelden na voetbalrellen in Brugge. Om die reden is hij al ontslagen door de stad. 

Stad voert onderzoek

Burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) zegt dat de stad niet wil uitgaan van vermoedens. "We doen een vooronderzoek met open vizier om alles te onderzoeken en te kijken of er een tuchtmaatregel moet komen."

"Mensen die geen fout hebben gemaakt, moeten zich niet geviseerd voelen. Het is evengoed een bescherming voor mensen die hun job goed uitvoeren dat wij uitkijken of er anderen zijn die hun job niet correct doen. Het is voor iedereen belangrijk dat er duidelijkheid komt, dat het wantrouwen niet blijft schroeien."

Meest gelezen