VRT

Humo roept "Goed volk" met Jeroen Meus uit tot beste tv-programma van het jaar

Het Eén-programma "Goed volk" heeft de Ha! van Humo gewonnen. Het programma met Jeroen Meus is door Humo uitgeroepen tot beste televisieprogramma van het jaar. Het weekblad reikt de Ha! van Humo al sinds 1980 uit.

De makers van het programma "Goed volk" zijn vanavond in de bloemen gezet in de Kruidfabriek in Vilvoorde. Jeroen Meus mocht de Ha! van Humo in ontvangst nemen. Aan de onderscheiding is 5.000 euro verbonden.

"Goed volk" zorgde volgens Humo voor "enkele van de knapste en meest ontroerende uren televisie van het voorjaar". "We denken in de eerste plaats aan de aflevering waairin Meus in Frans-Vlaanderen te gast was bij de drie vrijgezelle broers Verbaere. Hij was er te gast om te leren hoe je de perfecte vol-au-vent maakt en wat de raakpunten zijn tussen de boerenstiel en de filosofie van Socrates."

Meus bewijst zich in de reeks volgens Humo als een erg empathisch interviewer, "die in het begin ogenschijnlijk maar wat rondlummelt in en rond de keuken van zijn onderwerpen, maar hen gaandeweg de sterkste verhalen en diepste geheimen weet te ontfutselen".

Meest gelezen