Kunstenaars palmen oud ziekenhuis Maaseik in

In Maaseik staat het ziekenhuis Maas en Kempen in het centrum al een tijdje leeg. Om vandalen geen vrij spel te geven, mogen er de komende twee jaar kunstenaars komen wonen en werken. De stad werkt daarvoor samen met leegstandsbeheerder Prevenda.

Enkele weken geleden is in Maaseik een nieuw ziekenhuis in gebruik genomen. Om te voorkomen dat het oude ziekenhuis in het centrum van de stad zou verloederen, komt er nu een tijdelijke invulling.

Caroline Staessens van Prevenda: " In de kamers op het gelijkvloers kunnen mensen komen wonen: kunstenaars of muzikanten. Er komen ook enkele yoga-ruimtes, de spoedafdeling wordt een escape-room en de kapel een expositieruimte. En in de kantine komt een pop-up, hoogstwaarschijnlijk een soepbar."

Prevenda heeft nu al gelijkaardige projecten in onder meer Antwerpen, Ukkel, Geel en Zottegem.

Wat er uiteindelijk met het oude ziekenhuis van Maaseik zal gebeuren, staat nog niet vast. De kans is groot dat het gesloopt wordt. 

Meest gelezen