Marc Van Eeghem in afscheidsinterview met Humo: "Ik ben onlangs getrouwd met de moeder van mijn kinderen"

Twee weken voor zijn dood heeft Humo met Marc Van Eeghem gesproken over zijn ziekte, zijn strijd en zijn kinderen. Vanavond brengt het weekblad de neerslag van dat gesprek. Daaruit blijkt dat de acteur recent nog met de moeder van zijn kinderen is getrouwd, hoewel ze al jaren uiteen waren.

"Geveld door kanker: het afscheidsinterview van Marc Van Eeghem (1960-2017)": onder die titel publiceert Humo vanavond op zijn website een pakkend gesprek met de acteur dat een redacteur nauwelijks twee weken voor zijn dood met hem voerde.

In het interview vertelt Van Eeghem over de diagnose van prostaatkanker die hij in 2010 te horen kreeg, de vele behandelingen die hij sindsdien onderging en zijn finale beslissing enkele maanden geleden om alle behandelingen te stoppen.

Je kan blijven ploeteren, of je kan je bij de realiteit neerleggen dat je de strijd hebt verloren

"Op een gegeven moment moet iedereen met kanker in een vergevorderd stadium die keuze maken", zegt hij. "Ga ik verder met nog een behandeling? Of is het genoeg geweest? Je kan als kankerpatiënt blijven ploeteren en je lichaam blijven teisteren, of je kan je bij de realiteit neerleggen en beseffen dat je de strijd tegen de ziekte hebt verloren."

Opmerkelijk: Van Eeghem vertelt dat hij enkele weken geleden met Kristel Dotremont is getrouwd, de moeder van zijn twee tienerzonen. "We zijn 8 jaar geleden uiteengegaan, maar we vonden het allebei een goed idee om nu te trouwen, in de laatste fase van mijn leven."

"Er waren een aantal praktische overwegingen, maar we hebben het ook om emotionele redenen gedaan: Kristel en ik hebben altijd een goede band gehad en voor de kinderen was het belangrijk dat hun ouders symbolisch weer bijeen waren, dat we eindelijk weer een gezin waren."

Mijn twee zonen zullen me erg missen en dat maakt me verdrietig

De wetenschap dat hij zijn kinderen moest achterlaten, maakte hem intens verdrietig, zo zegt hij. "Als ik dood ben, zal ik daar zelf geen last van hebben. Maar mijn twee zonen zullen me erg missen en dat maakt me verdrietig. Voor die jongens is het onrechtvaardig dat ze hun vader zo vroeg moeten afgeven. Zij hebben mij nodig, maar op een gegeven moment zal ik er niet meer zijn voor hen."

Het volledige gesprek met Marc Van Eeghem kan u lezen op de website van Humo. Dezelfde tekst verschijnt morgen in de papieren editie van het weekblad.

Meest gelezen